Red Bull kampt met elektronisch probleem

Zowel Red Bull als Toro Rosso hebben nog steeds te kampen met een onbetrouwbare auto. De door Adrian Newey ontworpen auto’s kwamen vandaag wederom stil te staan op de baan door elektronische problemen.

Mark Webber kon niet tevreden zijn over vandaag. De Australiër viel na het eerste uur van de eerste vrije training uit aan het einde van de pitstraat. "De auto had tijdens onze tweede run in de ochtendtraining een elektronisch probleem. Hierdoor kon ik de rest van de sessie niet meer in actie komen, omdat er wat onderdelen moesten worden vervangen", aldus Webber. "Vanmiddag ging het wel redelijk, maar ik denk dat we voor morgen nog wat meer snelheid moeten vinden. We hebben vanavond dus nog genoeg werk te doen."

Evenals Webber viel ook Vitantonio Liuzzi van Red Bull-dochter Toro Rosso uit aan het einde van de pitstraat. Ook hij had te maken met elektronische problemen tijdens de ochtendtraining.

Gelukkig verliep de dag beter voor David Coulthard. Alleen enkele regendruppels kwamen de Schot niet goed uit. "Het was een normale vrijdagtraining. Ik was niet in staat om mijn laatste twee bandensetjes te gebruiken aangezien het aan het eind van de training lichtjes begon te regenen. Ons programma is hierdoor een klein beetje in de war geschopt."