Topscorer IJsselmeervogels lang uitgeschakeld

IJsselmeervogels heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen een fikse tik opgelopen. Jeffrey Winter, die vorig seizoen meer dan dertig keer raak mikte voor de grootmacht uit het amateurvoetbal, is namelijk vier tot zes maanden uitgeschakeld.

Aanvaller Winter kampt met een nare schouderblessure. De blonde spits schat de kans dat hij hieraan geopereerd moet worden op 95 %. In dat geval zal het herstel volgens de deskundigen vier tot zes maanden duren.

Winter: "De ellende begon in de wedstrijd tegen Hoek. Ik kwam te vallen op mijn schouder en daarbij zijn mijn banden opgerekt. Sinds die tijd is mijn schouder een keer of vijftien uit de kom geschoten. Maandag tijdens de training gebeurde het opnieuw en zelfs vanochtend (vrijdag), toen ik een kopje koffie wilde oppakken, schoot de schouder er weer bijna uit."

IJsselmeervogels zal de competitie dus moeten beginnen zonder Jeffrey Winter, waardoor de van Haarlem teruggekeerde Kwong-Wah Steinraht en de van Rijnsburgse Boys gehaalde Joost Kuhlmann lijken te gaan strijden om een positie in de spits.