Michael Schumacher stopt met adviseren

Michael Schumacher wil het wat rustiger aan gaan doen bij Ferrari. De adviserende rol die de zevenvoudig wereldkampioen bij Ferrari had gekregen kostte hem te veel van zijn tijd, waardoor er te weinig tijd overbleef om samen te zijn met zijn familie.

De Duitser had het gevoel dat hij bij elke Grand Prix aanwezig moest zijn om Ferrari van deskundig advies te voorzien. Dat vond Schumi echter iets te veel van het goede. “Ik heb nu al het gevoel dat ik achter de feiten aanloop en eigenlijk moet ik alle races bezoeken om op de hoogte te blijven. Maar dat wil ik absoluut niet,” meldde Schumacher tijdens de afgelopen race op de Nrburgring.

Sabine Kehm, de persoonlijke woordvoerster van Schumacher, bevestigt nu dat de Duitser dit weekend niet aanwezig zal zijn in Hongarije. Volgens haar is het waarschijnlijk dat de voormalig coureur ook de rest van seizoen niet meer zijn adviserende rol zal vervullen bij het Italiaanse team. “Hij heeft momenteel niet de intentie om welke race dan ook bij te wonen. Zijn prioriteit ligt nu bij tijd doorbrengen met zijn familie,” aldus Kehm.