Vettel naar Toro Rosso

Sebastian Vettel vertrekt per direct naar Scuderia Toro Rosso. Hij zal bij het Italiaanse team Scott Speed vervangen. De Duitser reed tot nog toe bij BMW als testcoureur.

BMW-teambaas Mario Theissen vertelde: "Als test- en reservecoureur heeft Sebastian erg goed werk voor ons verricht. Toen hij Robert Kubica in de VS verving, schreef hij geschiedenis door als jongste debutant ooit een punt te scoren. De huidige testreglementen zorgen er echter voor dat hij amper voor ons kan rijden. Hij heeft nu de kans gekregen om een Toro Rosso te besturen. We hebben Sebastian lange tijd gesponsord en geholpen. Het gaat tegen ons concept in om zijn pad nu te blokkeren."

"BMW en Red Bull hebben een lange samenwerking in het steunen van Sebastian", vervolgde Theissen. "Toro Rosso is het zusterteam van Red Bull Racing, wat het logisch maakt, dat we hem nu vrijlaten. Als sponsor van een jonge coureur is het belangrijk de kansen te grijpen wanneer deze zich voordoen."

Timo Glock zal de rol van testcoureur bij BMW overnemen. De Duitser staat op dit aan kop in het GP2-kampioenschap. In 2004 reed Glock al een paar races voor Jordan.

Wat dit voor de F1manager gaat betekenen, is nog even niet bekend. Meer hierover in dit bericht.