De Ferran verlaat Honda

Sportief directeur van Honda Racing F1 Gil de Ferran legt per direct zijn functie neer bij de renstal. De Ferran kon tot op heden zijn draai niet vinden binnen het team sinds hij in 2005 binnen de Honda-gelederen werd opgenomen.

"Ik ben natuurlijk heel teleurgesteld om het F1-team van Honda te verlaten. Ik heb ontzettend veel respect en bewondering voor Honda en ik ben al meer dan tien jaar met ze geassocieerd. Mijn beslissing om te vertrekken is er hierdoor niet gemakkelijker op geworden", vertelt de voormalig Indy 500 winnaar, "Toen ik bij het team kwam had ik het gevoel dat ik mijn rol op een bepaalde manier zou in gaan vullen, maar ik heb het helaas nooit kunnen uitvoeren zoals ik dat wilde. Ik wil graag iedereen binnen het team bedanken voor de steun die ik heb gekregen en ik wens ze het beste toe in de toekomst."

Teambaas Nick Fry vind de keuze van De Ferran jammer, maar respecteert zijn besluit: "Ik vind het jammer dat Gil weggaat. Al toen hij het team in 2005 binnenkwam was onze relatie heel goed te noemen. Een Formule 1-team is echter net een legpuzzel: elk stukje moet zijn plaats hebben. Gil voelde zich totaal niet op zijn gemak in zijn functie en hij vindt dat de tijd nu rijp is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. We hopen ontzettend dat Gil ervoor kiest om zijn hechte band met Honda voort te zetten."