Van den Herik hielp mee aan transfers

De voormalig voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, herwint mogelijk enige populariteit bij de aanhang van de Rotterdamse ploeg. Uit een reconstructie van het Algemeen Dagblad is gebleken dat Van den Herik een belangrijke rol heeft gespeeld bij de transfers van Kevin Hofland, Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst.

Van den Herik zou de invloedrijke zaakwaarnemer Rob Jansen hebben ingeschakeld om Feyenoord er weer boven op te helpen. Jansen op zijn beurt ging om de tafel zitten met zijn collega Sigi Lens en technisch directeur Peter Bosz. Daarna ging het balletje rollen en rondde Feyenoord de drie toptransfers af. "Eerlijk gezegd is dat duwtje van Jorien, dat door niemand was opgemerkt, toch wel erg belangrijk geweest", aldus Jansen.

"Het is niet in het belang van de club als ik ga reageren, maar vanzelfsprekend volg ik Feyenoord en zal ik mij altijd naar de club, als instituut, positief opstellen," is de reactie van Van den Herik.

Feyenoord is overigens nog niet klaar met winkelen. In de komende weken hopen ze nog een aantal versterkingen te kunnen binnenhalen. Karim El Ahmadi (FC Twente), Hedwiges Maduro (Ajax), Eidur Gudjohnson (FC Barcelona), Danny Koevermans (AZ), Georgios Samaras (Manchester City) en Steven Pienaar (Borussia Dortmund) zijn een aantal namen die met de Rotterdammers in verband worden gebracht.

Submitter: INViCTuS Bron: AD Sportwereld/Papieren editie