Everton zet zinnen op Pablo

Spaanse media melden dat het Engelse Everton geďnteresseerd is in Pablo Ibańez. De verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Club Atlético de Madrid.

De international, die beter bekend staat als simpelweg Pablo, is voor zowel club als land een basiskracht. Hij wordt dan ook gezien als één van Spanje's meest consistente verdedigers. Hij is sterk in de lucht, en vanwege zijn lengte genoot hij al eerder aandacht vanuit Engeland, toen hij nog onder contract stond bij Albacete Balompié.

In zijn eerste seizoen bij Atlético kende hij een geweldig jaar, met partner Luis Perea in de centrale defensie. Het lopende seizoen is door blessures wat minder. De Madrileense club wil nu naar verluidt de speler verkopen om zo verder te bouwen aan de verdediging. Naar Pablo en Perea vechten ook Zé Castro en Fabiano Eller voor een basisplaats.

Everton heeft volgens AS als eerste concrete belangstelling getoond. De clausule in het contract van Pablo bedraagt een slordige ¤30 miljoen, al zou een bod van ¤10 miljoen ook al snel voldoende kunnen zijn voor Los Rojiblancos. De Toffees uit Liverpool zullen de verdediger in de gaten houden. De prijs van de international zal sterk afhangen van de positie waar Atlético na de laatste twee wedstrijden staat.