Zwemmers naar Azië voor verkenning Peking

Zwemcoach Jacco Verhaeren zal met zestien zwemmers afreizen naar Azië om daar (de faciliteiten in) Peking te verkennen, en vervolgens voor een trainingskamp neer te strijken in het Zuid-Koreaanse ChunCheon.

De Zuid-Koreaanse stad is volgend jaar ook toneel voor de voorbereiding van de Nederlandse zwemselectie voor de Olympische Spelen van Peking. Die bestaat op dit moment uit Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk, Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Linda Bank, Chantal Groot, Monique Nijhuis, Olaf Wildeboer, Mitja Zastrow, Joost Reijns, Bas van Velthoven, Robert Leijsen, Lennart Stekelenburg, Stefan Oosting, Joeri Verlinden en Nick Driebergen.
Aanstaande vader Pieter van den Hoogenbaand bleef begrijpelijk liever thuis. Ook Manon van Rooijen (werk) en Hinkelien Schreuder (studie) lieten verstek gaan voor de reis.

Eerder dit jaar haalde de internationale zwemfederatie zich de woede van Verhaeren op de hals door de zwemfinales van de Olympische Spelen 's ochtends vroeg in te plannen om zo op 'prime time' uitgezonden te kunnen worden in Amerika.