Viertal PDC'ers stappen naar rechter

De darters Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Mervyn King gaan via de rechter proberen rechtstreeks toegang te krijgen tot de International Dart League (IDL). De advocaat van het viertal, Jan Gillesse, heeft een kort geding aangespannen tegen organisator Ad Schoofs en uitzendgemachtigde SBS6 dat aankomende maandag zal dienen.

De IDL 2007, een lucratief toernooi waaraan darters van beide bonden (BDO en PDC) meedoen, begint op 4 mei in Nijmegen met 56 deelnemers, van wie er 24 zijn geplaatst. De overigen moeten een voorronde afwerken in acht poules van vier. Alleen de winnaars gaan door.

Eerder dit jaar stapte Van Gerwen en zijn drie teamgenoten over van de BDO naar de PDC. Omdat het te kort dag was de top twaalf van deze bond te bereiken, waarmee je direct tot het hoofdtoernooi van de IDL wordt toegelaten, vroegen en kregen ze een wildcard. Vorige week werd die opeens ingetrokken nadat de organisatie was gezwicht voor de eis van de BDO tot een eerlijke verdeling van de startbewijzen.