Red Bull overweegt stappen tegen informant

Het Red Bull Racing-team denk te weten hoe de ontwerptekeningen van hun RBR3 in handen van Spyker F1 zijn gekomen. De renstal wil echter nog niet bevestigen wie ze op het oog heeft. Het team overweegt juridische stappen.

Tijdens het raceweekend in Maleisië wist Spyker F1 ontwerptekeningen van Red Bull Racing te overleggen om hun protest tegen Scuderia Toro Rosso te onderbouwen. Spyker F1 is al vanaf het begin van het seizoen aan het strijden tegen het Red Bull-dochterteam, omdat zij gebruik zouden maken van dezelfde bolide als Red Bull Racing zelf.

Spyker heeft nooit bekend gemaakt hoe de betreffende tekeningen in haar bezit zijn gekomen. Het meest waarschijnlijke is dat deze anoniem aan het team zijn toegezonden. Teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, neemt de zaak hoog op. Deze week gaat hij rond de tafel met zijn juridische adviseurs om te bekijken wat voor stappen er kunnen worden ondernomen.

"We zijn de mogelijkheden aan het bekijken. We behandelen dit zeer serieus. We proberen te begrijpen waarom, waar en hoe Spyker deze documenten heeft kunnen bemachtigen terwijl ze eigendom zijn van Red Bull Technology,"aldus Horner.