Uitslagen Duitsland speelronde 20

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde twintig afgewerkt. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

Schalke 04 weer aan de leiding

In Duitsland vond dit weekend de confrontatie tussen de nummers één en twee op de ranglijst plaats. De nummer twee Schalke 04 was daarin te sterk voor Werder Bremen. Door het 0-2 verlies verloor Werder de koppositie aan Schalke.

Veel konden de gasten uit Bremen niet beginnen tegen Die Königsblauen. De defensie van de thuisploeg stond prima en liet Werder geen kansen creëren. Aan de andere kant wel kansen voor Schalke. Peter Løvenkrands was de eerste die het net vond. Op aangeven van Lincoln rondde de vrijstaande Deen beheerst af en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong. Diezelfde Løvenkrands bracht ook de beslissing door twintig minuten voor tijd het laatste doelpunt te maken en daarmee schoot hij Schalke naar de eerste stek in de Bundesliga.

Hamburger SV verliest nipt bij Hertha BSC

De opvolger van Thomas Doll bij Hamburger SV heet Huub Stevens en even leek het erop dat de nieuwe trainer met drie punten naar huis ging. Dat feest ging helaas voor de oud-Roda JC oefenmeester niet door. Voor rust kwam HSV nog wel op voorsprong via Alexander Laas na een blunder van goallie Fiedler. Tot de 77e minuut bleef het 0-1 voor de ploeg van onder meer Rafael van der Vaart en Nigel de Jong. Die laatste veroorzaakte in de beginfase van de wedstrijd een strafschap die door Pantelic gemist werd.

Anne Friedrich bracht de thuisploeg dan toch langszij met een kopbal. Grote kansen aan de kant van HSV waren niet besteed aan Van der Vaart en Joris Mathijsen waardoor het 1-1 bleef tot ver in blessuretijd. Met een schot vanaf twintig meter bezorgde Mineiro de drie punten alsnog bij Hertha BSC, Stevens met lege handen achterlatende .