Uitslagen Engeland speelronde 26

Zowel Chelsea als Manchester United wist dit weekend te winnen. Liverpool raakte wat achterop in de Englse Premier League na het 0-0 gelijkspel thuis tegen Everton.

Manchester versloeg op White Hart Lane Tottenham Hotspur met 4-0. Op slag van rust scoorde Ronaldo de 1-0. Vidic en Scholes breidden kort na de hervatting de voorsprong uit. Voordat Giggs in de slotfase de 4-0 had gemaakt, had Edwin van der Sar zich met twee prachtige reddingen onderscheiden. Vlak voor tijd viel de Nederlander echter uit met een wond aan zijn hoofd. Verdediger O'Shea nam zijn plaats onder de lat in omdat United al drie keer gewisseld had.

Arsenal verspeelde zaterdag punten. De ploeg van manager Arsène Wenger kwam bij Middlesbrough niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na een uur spelen ging Philippe Senderos in de fout ging en haalde de doorgebroken Yakubu Aiyegbeni onderuit in de zestien. De Zwitser moest met rood van het veld en de Nigeriaan benutte de toegekende strafschop. Thierry Henry maakte de treffer voor de Gunners. George Boateng speelde bij Middlesbrough de gehele wedstrijd.

Chelsea won met 0-1 bij Charlton Athletic. In de achttiende minuut maakte Lampard de enige treffer in de Londense derby. De middenvelder schoot van 25 meter raak. In de tweede helft raakte invaller Kalou nog de paal. In de tweede helft viel Hasselbaink in bij Charlton, maar hij kon het tij niet keren.

Wigan Athletic boekte na acht opeenvolgende nederlagen weer eens eeb overwinning. Portsmouth werd thuis met 1-0 verslagen. Lee McCulloch bezorgde zijn ploeg twintig minuten voor tijd de drie punten. Hij schoot de bal in dichte mist langs David James.