Honda presenteert RA107

Het Honda Racing F1 team heeft vandaag hun nieuwe bolide gepresenteerd op het Circuit de Catalunya in Barcelona. De livery blijft echter nog een verrassing, de bolide wasgeheel in het zwart gehuld.

De RA107 is een evolutie van de bolide van vorig seizoen. De evolutie is voornamelijk te vinden op aerodynamisch vlak en het gewicht van de bolide. Met name de neus en de achterkant lijken smaller dan bij zijn voorganger, de RA106. Motorisch zijn er vrijwel geen veranderingen vanwege de bevriezing van het motorenreglement. Nick Fry over de ontwikkeling van de bolide: Bij de bouw van de RA107 hebben we gebruik gemaakt van onze full-scale windtunnel, en dat moet ons dichter bij de wereldtitel brengen. In Jenson Button en Rubens Barrichello beschikken we over over de twee van de meest competitieve en ervaren coureurs uit de Formule 1. Met de testrijders Christian Klien en James Rossiter beschikken we over een goede mix van jeugd en ervaring.

Rubens Barrichello en Jenson Button zijn allebei zeer positief over hun nieuwe gereedschap. Zij memoreren voornamelijk aan de continuïteit binnen het team. Alle sleutelfiguren zijn op hun plaats gebleven. Ook de sterke tweede seizoenshelft van vorig seizoen noopt de coureurs tevreden.

Over de livery wordt geen duidelijkheid gegeven. Gezegd wordt dat het team BP als hoofdsponsor heeft weten aan te trekken. De kleur zou daarmee veranderen in groen, maar dat is niet bevestigd.

De foto’s: