Uitslagen Copa del Rey

In Spanje zijn deze week de returnwedstrijden van de Copa del Rey gespeeld. Zestien clubs waren nog in de running, daarvan zijn er acht afgevallen, waaronder enkele grote namen.

FC Barcelona had zich in de heen al nagenoeg ontdaan van Deportivo Alavés. In de thuiswedstrijd werd het pleit beslecht. Javier Saviola, die bij Alavés al twee keer scoorde, maakte ook nu alle Catalaanse goals van de wedstrijd (3). De tegentreffers van Wellington en Arthuro waren niet meer van belang. Liga-koploper Sevilla wist nu wel aan het langste eind te trekken tegen derde divisionist Rayo Vallecano. Alfaro en Mauri hielden door hun goals de wedstrijd lange tijd gelijk, maar Frederic Kanouté en opnieuw Alfaro beslisten het duel in de slotfase in het voordeel van Sevilla.

Valencia kwam uit bij Getafe niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Thuis dacht men het wel even af te maken, maar dat viel vies tegen. Los Ches begonnen sterk, door een goal van David Villa. Na een dik uur spelen stond het echter al 1-4, door Nacho, Güiza (2) en Casquero. Raúl Albiol maakte daarna nog wel de tweede voor Valencia, maar de uitschakeling was al een feit. Ook Real Madrid verkeek zich lelijk op zijn tegenstander. De uitwedstrijd bij Real Betis eindigde in 0-0, dus moest het ook hier thuis afgemaakt worden. Robinho zette de Koninklijke al gauw op 1-0, maar Dani kopte Betis langszij. Ondanks dat de thuisploeg veel beter was, bleef het bij deze stand. De thuisploeg kreeg een loepzuivere strafschop niet mee, en zag tweemaal een doelpunt afgekeurd worden.

Uitslagen

DatumThuisUitUitslagEerste duel
16/1Barcelona*Deportivo Alavés (2)3-22-0
17/1Real Zaragoza*Málaga (2)0-13-0
17/1VillarrealReal Valladolid (2)*0-11-2
17/1Sevilla*Rayo Vallecano (3)3-10-0
17/1Deportivo la Coruña*Real Mallorca1-12-1
17/1Osasuna*Atlético Madrid2-01-1
17/1ValenciaGetafe*2-41-1
18/1Real MadridReal Betis*1-10-0
Submitter:  Bron: FOK!