Lakeside: uitslag finale vrouwen

De vrouwenfinale vanavond op Lakeside ging tussen de Nederlandse Francis Hoenselaar en de gedoodverfde kampioene Trina Gulliver uit Engeland.

Hoenselaar mocht de eerste set beginnen en kwam na de derde leg in de eerste set voor met 2-1. De vierde leg werd gewonnen door Gulliver. De eerste set moest daarom beslist worden met een vijfde leg die naar Hoenslaar ging, hoewel Gulliver een schitterende kans had op een bulls-eye uitgooi.

De tweede set werd geopend door Gulliver met 140, waar Hoenselaar maar een zwak antwoord op had. Hoenselaar bleef rustig in haar spel, maar leek wel wat onzekerder te worden. Ze kon door haar rust te bewaren echter wel de tweede leg op haar naam schrijven. De derde leg ging weer naar Gulliver. De vierde leg werd ook gewonnen door Gulliver, die daarmee deze set op haar naam mocht zetten.

In de derde en beslissende set zag Gulliver kans om de eerste leg te winnen, en ook de tweede leg mocht ze op haar naam schrijven. Hoewel zowel Gulliver als Hoenselaar eerder in de wedstrijd wat onzeker leken, speelden beide dames nu wel sterk en mocht Hoenselaar leg nummer drie op haar naam schrijven. Ook leg nummer vier wist Hoenselaar te winnen, waardoor ze in de wedstrijd bleef. Helaas voor Hoenselaar was Gulliver te sterk. Het kampioenschap Lakeside 2007 gaat naar Trina Gulliver. Gulliver mag de beker voor de zevende keer de beker omhooghouden.

Submitter:  Bron: FOK!sport