Feyenoord en Vitesse winnen in Turkije

In de strijd om de EFES-Pilsen Cup in Turkije heeft Feyenoord zich van zijn beste kant laten zien. De ploeg van Erwin Koeman versloeg in de halve finale Galatasaray met 2-1.Vitesse had weinig moeite met Kayserispor, zij wonnen het oefenduel met 2-1.

Feyenoord
Feyenoord, dat tegen de nummer twee uit de Turkse Süper Lig speelde, kwam al na een kwartier op voorsprong. Van Hooydonk liet zien dat hij nog altijd een magnifiek schot in de benen heeft en knalde ongeveer vanaf de middencirkel raak. Toch kwamen de Turken nog voor rust langszij dankzij een stafschop, die door Necati Ates koel werd benut.
Na rust stelde Feyenoord orde op zaken. Na een mooie pass van Van Hooidonk faalde Tim Vincken niet: 2-1 in de 57e minuut van de wedstrijd. Dit was ook de eindstand.

Feyenoord speelt donderdag de finale van het oefentoernooi tegen Werder Bremen, dat maandag met 4-0 te sterk was voor Besiktas.

Vitesse
Ook Vitesse wist knap te winnen van Kayserispor. Al in de tweede minuut schoot Rihairo Meulens namens Vitesse vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Fred Benson verdubbelde de score in de 39e minuut: 2-0. Namens Kayserispor maakde Mehmet Topuz middels een penalty er nog 2-1 van, maar mocht geen aanspraak meer maken op een gelijkspel.