River en Real akkoord over Higuaín

Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft Real Madrid de talentvolle spits Gonzalo Higuaín binnen. Naar verluidt wilde de Argentijnse club River Plate 13 miljoen euro hebben voor de Argentijnse spits.

De geruchten dat Higuaín naar Spanje zou komen deden al langer de ronde, maar Marca weet nu te melden dat de deal eindelijk rond is. River Plate-onderhandelaar Hector Grinberg was eerder deze week in Madrid en bronnen meldden toen al dat er een deal beklonken was voor de 19-jarige Argentijn.

Volgens Marca zal Higuaín in januari een contract tekenen voor 6,5 jaar. Higuaín is geboren in Frankrijk, maar verhuisde al na een jaar naar Argentinië. Door zijn afkomst bezit hij nog altijd een Frans paspoort, en neemt hij niet één van de drie non-EU posities in beslag, die iedere club in Spanje slechts mag hebben. Verwacht wordt wel dat Higuaín de rest van het lopende seizoen zal afmaken bij Real Madrid Castilla, dat uitkomt in de Segunda División.

Van de andere talentvolle Argentijn, Fernando Gago, is het nog niet zeker of hij naar Real Madrid gaat deze winter. De Spaanse grootmacht wil de 20-jarige ster van Boca Juniors graag inlijven, aangezien men de selectie wil verjongen. Eerder werd de Braziliaanse linksback Marcelo al overgenomen van het eveneens Braziliaanse Fluminense.