Prodrive wil bescheiden beginnen

Nadat Prodrive het twaalfde startbewijs voor 2008 in de F1 veroverde, is het betrekkelijk stil rondom het team van Dave Richards. Toch is de Engelsman bezig met het leggen van het fundament van Prodrive F1.

"Iedereen wil weten hoe het met onze nieuwe fabriek staat en hoeveel personeel we al hebben aangenomen, maar ik kan je vertellen dat we het heel rustig aan doen. Als mijn strategie goed uitpakt, en daar ga ik wel vanuit, dan zullen we straks met een topteam samenwerken en zullen we pas tegen het einde van 2007 echt beginnen met ons testprogramma en het opbouwen van een team," aldus Richards. "We zullen gedurende 2007 wel mensen aanstellen, maar we beginnen met een klein team. Mijn ervaring is dat men bij het opbouwen van een organisatie vaak de neiging heeft om te hard van stapel te lopen. Dan ben je zaken aan het opbouwen die eerst onnodig zijn en mensen aan het werven die eerst overbodig zijn. Het is misschien ongewoon voor de Formule 1, maar we beginnen bescheiden."

Uit deze woorden blijkt dat Prodrive hoopt op een samenwerking met een topteam: "De nieuwe regels stellen ons in staat om met een volledig identieke auto mee te doen. Het is voor autofabrikanten straks heel interessant om een tweede team te ondersteunen, naast de eigen renstal. De nieuwe regels leiden ertoe dat er straks minder hoeft te worden geproduceerd. Waarom zou je dan niet een tweede team gaan ondersteunen?"