Bridgestone ontkent voordeel Ferrari

Dat Ferrari de afgelopen testdagen in Barcelona steeds de snelste tijden heeft gereden, ligt volgens Hisao Suganuma niet aan de Bridgestonebanden. "Voor Ferrari zijn deze banden net zo nieuw als andere teams", vertelt de vertrekkend technisch directeur.

"Het enige kleine voordeel dat Ferrari heeft is dat zij het personeel van Bridgestone kennen, maar dat is iets waar niets aan te doen is", vertelt Suganuma.McLaren Mercedes coureur Pedro de la Rosa ziet ook geen groot voordeel voor Ferrari: "Ik denk niet dat Ferrari een groot voordeel heeft, binnen twee maanden zal iedereen ingelopen zijn."

Suganuma ontkent ook het gerucht dat er gedurende de winter maar met één type band getest zal worden. Er zal deze winter zelfs met vier verschillende banden getest worden, waarvan de hardste compound in Barcelona gebruikt is. Volgende week in Jerez zal de zachtere band getest worden. "Gedurende de winter zullen we samen met de teams alle banden evalueren om te kijken of we nog steeds op de juiste weg zitten"verklaart de Japanner.