Huysegems: "AZ wint niet in de Kuip"

AZ, de voormalige club van Stein Huysegems, is nog altijd op zoek naar een goede linksbuiten. Op deze positie heeft de ploeg uit Alkmaar namelijk een vacature na het vertrek van de speler. De Belg verruilde zijn oude werkgever namelijk voor Feyenoord.

"Sommige dingen kan je nooit voorspellen", aldus Huysegems, die hiermee op de stelling reageerde dat hij in de basis van AZ zou kunnen staan. "Ik wist dat Perez en Van Galen zouden vertrekken. Maar ik kon toch niet weten dat ze in de zomer geen andere linksbuiten konden vinden. AZ is verleden tijd. Ik speel bij Feyenoord. Daar ben ik trots op."

Voordat Huysegems naar de Kuip vertrok kwam hij drie seizoenen in actie bij Alkmaarse formatie. In zijn periode bij de Alkmaarse ploeg moest hij slechts acht wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. "Ik verscheen inderdaad wel bijna iedere wedstrijd in het veld", zegt de aanvaller. "Heel vaak speelde ik slechts tien minuten mee. Ik nam daar geen genoegen mee. Ik wilde meer. Daarom wilde ik mijn contract niet verlengen. Ik maakte liever een nieuwe start bij Feyenoord."

Sommige spelers van AZ houden overigens nog steeds contact met de Belgisch international. "Opdam liet me deze week al weten dat we kansloos zouden zijn. Meerdink en Koevermans vertelden me ook dat Feyenoord het wel kon schudden. Ik ben benieuwd. AZ heeft nog niet zo maar in De Kuip gewonnen. Let maar op", zegt hij. Bij Feyenoord maakte Huysegems een valse start. Mede hierdoor kwam hij ook op de reservebank terecht. Toen de Rotterdamse ploeg met drie spitsen ging spelen vond de Belg zijn draai. Hierdoor heeft hij zijn ritme nu helemaal te pakken.

Feyenoord heeft de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie omgezet in winst. In al deze wedstrijden speelde Huysegems mee als linksbuiten en wist driemaal te scoren. "Ik voel me goed. Ik ben in vorm. Maar ik besef ook dat we als ploeg nog moeten groeien. AZ is op dit moment misschien iets verder dan wij. Maar neem van mij aan dat Feyenoord nog steeds een veel grotere club is. Dat merk je aan alles."