Uitslagen Duitsland speelronde 8

In de Bundesliga werd dit weekend de achtste speelronde afgewerkt. Ondermeer de kraker tussen Werder Bremen en Bayern München stond op de kalender. Ook betekende deze speelronde dat Hamburger SV voor het eerst wist te winnen. In de uitwedstrijd tegen Leverkusen won HSV met 1-2.

Bayern München ten onder tegen Werder Bremen

Zaterdag werd de kraker in de Duitse Bundesliga gespeeld. In het Weser-Stadion nam Werder Bremen het op tegen Bayern München. De thuisploeg begon agressief aan de wedstrijd, aangejaagd door de eigen aanhang. In de tweede minuut moest Oliver Kahn al redding bieden op een schot van Naldo, de centrale verdediger van Werder. Ook middenvelder Thorsten Frings was dichtbij een doelpunt op het half uur.

Op dat moment stond de thuisploeg al met 1-0 voor door een doelpunt van Diego, op aangeven van Frings. Roy Makkaay was daarna twee maal dicht bij de gelijkmaker, zonder succes. Wel succesvol was Pierre Worme voor Werder Bremen die de score verdubbelde via een schitterende vrije trap.

Vier minuten na de tweede tegentreffer kon Makaay iets terug doen voor Die Roten. Nadat Mark van Bommel een vrije trap meekreeg die via Sagnol en Pizarro bij Makaay belandde. De Nederlander kon de bal vervolgens in het doel werken.

Uiteindelijk zou Bayern via een eigendoelpunt van Lucio met een 3-1 nederlaag huiswaarts keren. Door de overwinning is Werder Bremen samen met Schalke 04 koploper, Bayern zakte weg naar de vierde plek.

Eindelijk overwinning Hamburger SV

Het kan nog steeds, Hamburger SV heeft zondagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd winnend afgesloten. Niet alleen in de competitie gaat het slecht, ook in de Champions League wist HSV nog niet te winnen. In totaal vijftien wedstrijden op rij wist de havenclub niet te winnen, tot vanavond.

Tegenstander Bayer Leverkusen werd met 1-2 verslagen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Andrei Voronin. Tot twinig minuten voor tijd stonden de gasten nog met 1-0 achter, invaller Paolo Guerrero zorgde voor de gelijkmaker en vier minuten voor tijd maakte hij ook de winnende goal. HSV startte met Joris Mathijsen en, hij is weer terug, Rafael van der Vaart in de basis. Van der Vaart werd in de 76’ gewisseld.