Uitslagen Schotland speelronde 11

Celtic won de thuiswedstrijd met 2-1 van Kilmarnock en vergrootte de voorsprong op de nummer twee, Hearts, doordat de nummer twee verloor van Kilmarnock. Glasgow Rangers steeg naar de derde plaats door een moeizame 2-3 overwinning tegen Saint Mirren.

De titelverdediger won zonder de geblesseerde Jan Vennegoor of Hesselink op eigen veld met 2-1 van Motherwell. Motherwell-verdediger Stephen Craigan hielp Celtic na een kwartier met een eigen doelpunt in het zadel. Vijftig minuten later verdubbelde Maciej Zurawski de score. Scott McDonald deed dertien minuten voor tijd nog iets terug, maar het bleef daarbij.

Glasgow Rangers had alle moeite om te winnen bij Saint Mirren. Na een snelle 1-0 achterstand was Rangers nog binnen het half uur op 1-2 gekomen via treffers van Adam en Thomas Buffel. Maar in de 78ste minuut leek John Sutton met zijn tweede treffer een verdiend punt te pakken voor The Buddies. Invaller Nacho Novo besliste de partij voor de Rangers uiteindelijk in de 85e minuut toen hij van dichtbij de rebound van een schot van Charlie Adam in het doel werkte.

Morgenavond wordt nog de wedstrijd tussen Dunfermline en Hibernian gespeeld.