ING nieuwe hoofdsponsor Renault

Vanmorgen is officieel bekendgemaakt dat de ING Groep vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van Renault F1 zal zijn. De Nederlandse bank heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Franse autofabrikant.

ING Groep volgt bij Renault de Japanse tabaksfabrikant Mild Seven op als hoofdsponsor. ING Groep behoort tot de twintig grootste financiële instellingen ter wereld. ING Groep is actief in bankieren, verzekeren en vermogensbeheer in ruim vijftig landen. Naast de Formule 1 sponsort ING al langer verschillende hardloopevenementen, waaronder de marathons van New York en Amsterdam.

Alain Dassas, president van het Formule 1-team van Renault, over de overeenkomst: "We zijn opgetogen dat we ING in de Formule 1 kunnen verwelkomen als onze titelsponsor. Het is een belangrijke overeenkomst voor de groei en de ontwikkeling van ons team, omdat het ons stabiliteit geeft op de lange termijn. We kijken uit naar een vruchtbare relatie met deze gerespecteerde financiële instelling."

Teambaas Flavio Briatore: "We zijn trots dat we ING in de Formule 1 kunnen introduceren. ING is een merk dat perfect past bij het imago van het Renault-team. Beide bedrijven zijn dynamische organisaties die graag hun merk willen verstevigen door middel van uitstekende prestaties en innovatief denken. We zijn opgetogen over het feit dat we de komende jaren zullen samenwerken."