WK Hockey: Sombere positie Oranje

Het Nederlands hockeyteam heeft heel veel geluk nodig als het in de halve finales van het WK in Mönchengladbach wil komen. Concurrent Zuid-Korea wist maandag met moeite te winnen van India (2-1). De Aziaten hebben nu tien punten.

Zuid-Korea heeft woensdag aan een gelijkspel tegen Duitsland genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale. De Duitsers hebben momenteel zeven punten vergaard. Dinsdag speelt de ploeg nog een wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Als Duitsland dit duel wint komt het op gelijke hoogte met de nummer vier van het vorige WK.

Nederland komt maandagavond uit tegen Engeland. Dinsdag staat nog de wedstrijd tegen India op het programma. Hierdoor is het voor de Nederlandse equipe mogelijk om maximaal tien punten te halen. Het blijft echter onzeker of ze zich kunnen plaatsen voor de halve eindstrijd. Oranje is namelijk afhankelijk van de uitslagen bij de andere wedstrijden. De ploeg van Roelant Oltmans kan zich nog wel een goede positie verschaffen door zoveel mogelijk doelpunten te maken. Mochten Duitsland of Zuid-Korea op tien punten blijven steken, dan zal het doelsaldo een grote rol gaan spelen.