Ricardo Oliveira mogelijk naar AC Milan

De kans lijkt groot dat AC Milan met succes Ricardo Oliveira gaat overnemen van Real Betis Sevilla. De spits moet nog wel een medische keuring ondergaan voordat hij in Milaan gepresenteerd kan worden.

De Braziliaans international scheurde in november 2005 zijn kruisbanden waardoor een extra grondige keuring door de medische staf van AC Milan een noodzaak is. In mei van dit jaar werd Oliveira verhuurd aan São Paulo om weer te herstellen van zijn blessure. Bij São Paulo scoorde de aanvaller vijf keer in acht duels. Ook had hij een aandeel in het bereiken van de Copa Libertadores.

Vervolgens ontstond er een vreemde situatie. Het contract van Oliveira bij de Braziliaanse club was inmiddels afgelopen. Betis Sevilla gaf hem vervolgens geen toestemming om nog langer voor São Paulo te spelen en dirigeerde Oliveira direct terug naar Spanje. Hierdoor miste de spits de finale van de Copa Libertadores.

Ricardo Oliveira kwam vervolgens, hoewel negen dagen te laat, weer aan in Spanje. De clubleiding was hier zo ontevreden over, dat de speler een boete werd opgelegd van één miljoen euro of verbanning naar een Russische club.