[A1GP] Twijfel Verstappen geldkwestie

De problemen rond Jos Verstappen's deelname aan het komende A1 Grand Prix-seizoen duren nog steeds voort. De deelname loopt vooral gevaar door een financieel geschil met Jan Lammers.

De voornaamste reden dat Verstappen nog niet zeker is voor het seizoen 2006/2007, zou een geschil over geld tussen de coureur en Jan Lammers, teambaas van het Nederlandse A1GP-team, zijn. Verstappen zou nog niet zijn volledige salaris van het afgelopen seizoen hebben ontvangen.

Lammers verklaarde dat de onderhandelingen met Verstappen en Rothengatter stroef gaan. "Ik zat met Jos redelijk op koers, maar de afgelopen dagen zijn we eerder uit elkaar gegroeid dan dichter bij elkaar gekomen", aldus Lammers. "Het is net als met dansen. Soms doe je twee pasjes achteruit en vervolgens enkele vooruit. Maar ik weet niet of de muziek straks helemaal stopt."

Wel zegt Lammers te hopen dat er snel een oplossing komt voor de kwestie. "Jos heeft uiteraard een bepaalde marktwaarde, maar er zijn grenzen. Binnen dat kader hoop ik dat we eruit komen", lichtte Lammers toe. Wel houdt hij een slag om de arm en bestaat nog steeds de kans dat er een andere coureur in de oranje bolide aan de start van de eerste Grand Prix zal staan, die over twee maanden op Zandvoort plaatsvindt.