AZ en Wigan bereiken akkoord over Landzaat

AZ en Wigan Athletic hebben vrijdagmiddag een akkoord bereikt over de overgang van Denny Landzaat naar de club uit de Engelse Premier League. Wigan hoopt begin volgende week met Landzaat zelf tot een akkoord te komen, de middenvelder verblijft momenteel nog in het buitenland voor een vakantie.

Landzaat kwam in januari 2004 over van Willem II, waar hij werd herenigd met trainer Co Adriaanse. Voor AZ speelde de 26-voudig international 79 competitiewedstrijden waarin hij 22 keer scoorde.

De directeur technische zaken van de Alkmaarders, Marcel Brands, vind het vertrek van Landzaat jammer, maar zei ook dat ze er rekening mee hadden gehouden. "We hebben eerder gezegd dat we rekening hielden met een vertrek van Denny, voor zijn positie hebben we inmiddels versterking gehaald. Maar dat neemt niet weg dat we met pijn in het hart afscheid nemen van elkaar. Denny heeft zijn ambitie om nog eens in het buitenland te spelen nooit onder stoelen of banken gestoken en we hebben hem beloofd mee te werken aan een internationale transfer, we gaan er dan ook vanuit dat speler en club er komende week uitkomen."