Cruijff:"Henry had naar Barcelona moeten gaan"

Volgens Johan Cruijff heeft Thierry Henry een fout gemaakt door bij Arsenal te blijven en niet te kiezen voor een contract bij Barcelona. De Nederlander zegt dat de loopbaan van Henry niet compleet is zonder dat hij in Spanje heeft gespeeld.

"Nuchter analyserend, en zonder in het hoofd van Henry te kunnen kijken, denk ik dat hij een fout heeft gemaakt. Hij heeft zijn keuze gemaakt op basis van emoties, terwijl je voor zit soort zaken de tijd moet nemen," aldus Cruijff. Henry nam zijn besluit om bij Arsenal te blijven kort na de verloren Champions Leaguefinale tegen uitgerekend Barcelona.

Volgens David Dein, de vice-voorzitter van Arsenal, was een transfer van Henry erg dichtbij. "Twee grote Spaanse clubs hebben bij ons geïnformeerd naar de toekomstplannen van Henry. Wij wilden hem niet verkopen en hebben twee recordaanbiedingen afgeslagen. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om uit te vinden welke twee clubs dat zijn geweest."

De afgelopen maanden werd Henry vooral met Barcelona in verband gebracht en Cruijff had graag gezien dat de 28-jarige Fransman naar de Spaanse kampioen en Champions Leaguewinnaar was gekomen. De Nederlander verwacht namelijk dat het een moeilijk seizoen voor de Catalanen zal gaan worden.

"Iedereen start weer op nul, er is nog niets gewonnen en het is makkelijker om aan de top te komen dan er te blijven. Om deze reden had het goed geweest als Henry bij Barcelona had getekend want hij is een uitstekende speler."