T-A: Freire nieuwe leider na etappewinst

Na het uitvallen van Paolo Bettini is Oscar Freire de nieuwe leider geworden in de Tirreno-Adriatico. Hij won de derde etappe en kan net als vorig jaar opnieuw een poging doen om deze rittenkoers te winnen.

De etappe van vandaag ging recht door het heuvelachtige midden-Italië en eindigde met twee rondes in Paglieta. De start van de rit werd met 35 minuten vertraagd omdat het peloton het niet eens was met de slechte weersomstandigheden waaronder gekoerst moest worden. Naast het uitvallen van Bettini tijdens de etappe, was eerder al Stuart O'Grady niet verschenen aan de start. Hij is voor twee maanden uitgeschakeld door een zware val waaraan hij vijf gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen overhield.

In de nerveuze eindfase probeerde Cristian Gasperini te ontsnappen uit het peloton. Op de relatief lastig eindklim werd hij echter gepakt door het pak waarna Juan Antonio Flecha (tegenwoordig koersend voor de Rabobank) ervan tussendoor ging. Zijn ploegmaat Oscar Freire volgde hem en wist uiteindelijk als winnaar over de streep te komen voor Igor Astarloa. Met deze etappezege vertrekt de Spanjaard morgen als nieuwe leider van het klassement. Met een tijdrit en lastige bergetappe voor de boeg zal het wel een zeer moeilijke opgave voor Freire worden.

Uitslag derde etappe Tirreno-Adriatico Avezzano - Paglieta (183 km):

#CoureurTijd
1.Oscar Freire (Spa) 4.27.22
2.Igor Astarloa (Spa)z.t.
3.Riccardo Ricco (Ita)z.t.
4.Rinaldo Nocentini (Ita)z.t.
5.Alessandro Ballan (Ita)z.t.

Klassement:

#CoureurTijd
1.Oscar Freire (Spa) 12.39.26
2.Alessandro Ballan (Ita)0.14
3.Davide Rebellin (Ita)z.t.
4.Rinaldo Nocentini (Ita)z.t.
5.Stefano Garzelli (Ita)z.t.