Protest Veendam tegen Omniworld van de baan

Het protest van BV Veendam tegen FC Omniworld gaat niet door. Ze willen het probleem met het kunstgras nog wel aankaarten bij de KNVB.

De commotie ontstond op 5 september tijdens de wedstrijd FC Omniworld - BV Veendam waarin Gerard Wiekens zijn kuitbeen brak. BV Veendam beweerde dat het kunstgras van de club uit Almere de boosdoener was.

“Er lag een hele laag rubber op de mat en er werd niet gesproeid”, zei Korte de dag na de gebeurtenis

”Gerard bleef met zijn been steken in het veld, er was niemand in de buurt. De breuk is puur aan het veld te wijten. FC Omniworld maakt zichzelf hiermee volstrekt belachelijk. Dit is levensgevaarlijk. Het gaat echt de verkeerde kant op als het zo doorgaat.”

”Ik weet zeker dat 99 procent van de voetbalkenners zo'n veld niet zou accepteren, maar niemand doet er wat aan. Daarom wordt het tijd dat er tegen op wordt getreden. Ik ga met het bestuur kijken of er stappen genomen kunnen worden.”

Dat laatste gebeurt dus niet, maar volgens Korte zal BV Veendam wel de risico's aankaarten bij de KNVB. ”Wij willen slechts signaleren. Tegen Omniworld ondernemen wij verder niets, die club kan er weinig aan doen”, aldus algemeen directeur Jan Korte.