Intertoto: Kluivert verliest van Van der Vaart

De confrontatie tussen Patrick Kluivert (Valencia) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV) in de finale van de Intertoto Cup is uitgedraaid op een zege voor Van der Vaart. In eigen huis versloeg HSV de Spaanse nummer zeven met 1-0.

Van der Vaart had een belangrijk aandeel in de (verdiende) zege van zijn ploeg. Vlak na de rust kopte Barbarez uit zijn vrije trap de 1-0 binnen. Ook de andere Nederlander in de gelederen van HSV, Khalid Boulahrouz, was van gouden waarde door één minuut voor tijd een inzet van Mista van de lijn te halen. Diezelfde Mista kwam trouwens in het veld voor Patrick Kluivert, die een onzichtbare wedstrijd speelde. De 29-jarige aanwinst van Valencia begon goed aan het seizoen, maar kwam er gisteren niet aan te pas.

Deportivo la Coruna hield de Spaanse eer hoog door Olympique Marseille te kloppen: 2-0. Ruben en Ivan Carril waren verantwoordelijk voor de productie. In de derde finale haalde RC Lens een nuttig 1-1 gelijkspel tegen het Roemeense Cluj. De winnaars van deze finales mogen naar de UEFA Cup. Over twee weken zijn de returns en dan wordt duidelijk of Kluivert zich kan revancheren op Van der Vaart.

Uitslagen heenwedstrijden finales Intertoto Cup:
FC Cluj (Roe) – RC Lens (Fra) 1-1
Hamburger SV (Dui) – Valencia (Spa) 1-0
Deportivo la Coruna (Spa) – Olympique Marseille (Fra) 2-0