Red Bull komt terug op eerder idee

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz gaf al aan dat Christian Klien waarschijnlijk het seizoen mag afmaken. Bij Red Bull zijn ze gaan inzien dat het constante wisselen nadelen met zich meebrengt.

Naast de ervaren David Coulthard, wilde Red Bull Christian Klien en Vitantonio Liuzzi ervaring laten opdoen door ze af te wisselen als racecoureur. Na drie races voor Klien, mocht Liuzzi vier races rijden en nu zou Klien weer drie races mogen rijden. Waarschijnlijk mag Klien nu echter het seizoen afmaken. Dit omdat de continuïteit in het team wordt verstoord en na een wissel de kwalificatie een probleem is.

Met de huidige kwalificatie denkt het team twee seconde te verliezen doordat een nieuwe coureur als eerste naar buiten moet. Daarnaast wordt aangegeven dat het effect is onderschat van de monteurs die iedere keer een andere coureur voor hun neus hebben en daar aan moeten wennen. Om Liuzzi niet teveel teleur te stellen zal het rijden van Klien nog wel op verschillende momenten dit seizoen worden geëvalueerd.