Nieuwe motor moet BAR helpen

In de afgelopen week werd er door BAR veel getest. Onder andere een nieuwe motor moet het team de top in helpen.

Na een prachtig jaar blijft het dit jaar voor BAR behelpen. Voor na de schorsing stond er een verbeterde motor klaar, maar vanwege de regels mocht die op de Nürburgring niet worden gebruikt. Met een op Canada afgesteld aerodynamisch pakket en de verbeterde motor hoopt men nu weer in de top mee te kunnen gaan draaien. Al lijkt de absolute zelfverzekerdheid weg.

Jenson Button weet niet goed wat de nieuwe asfaltlaag gaat doen: "Het circuit heeft een nieuwe toplaag gekregen, dus het zal een uitdaging zijn voor de teams en de bandenfabrikanten om de juiste banden voor de race te kiezen." Hij hoopt op goede prestaties: "We deden het vorig jaar redelijk goed met een vierde plaats. We hopen dus dat we onze performance deze week hebben kunnen verbeteren."

Takuma Sato is iets positiever: "We hadden donderdag een goede test op Silverstone voor onze overall ontwikkeling en we kregen ook een positief idee van ons testteam op Monza, die keken naar specificatie voor Montreal. Ik geloof dat we volgend weekend in Canada een goede race kunnen neerzetten."