Piturca: 'revanche voor Lobont en Mitea'

De bondscoach van Roemenië, Victor Piturca, is er van overtuigd dat zijn spelers Bogdan Lobont en Nicolae Mitea zaterdag in de interland tegen het Nederlands elftal de kans krijgen voor revanche op Ajax.

De twee voetballers zijn sleutelfiguren in de Roemeense nationale ploeg, terwijl ze bij Ajax op een dood spoor zijn beland. "Ik ben er zeker van dat ze daarvoor revanche gaan nemen," aldus Piturca.

"Ajax heeft Mitea en Lobont zonder goede reden aan de kant gezet. Ik ben er zeker van dat ze daarvoor revanche gaan nemen." Ook buiten het veld zouden de beide voetballers niet goed zijn begeleid. "Ze hebben zelf hun problemen opgelost omdat de club de spelers niet de in dergelijke gevallen noodzakelijke steun heeft geboden."

"Het is voor mij onbegrijpelijk dat Lobont en Mitea buiten beeld zijn geraakt nadat ze zo lang belangrijk zijn geweest. Ik weet dat ze gefrustreerd zijn over het feit dat ze buiten de ploeg zijn geraakt. En ik weet ook dat ze uiterst gemotiveerd zullen zijn op het veld tegen Nederland."

Piturca zei verder dat hij Marco van Basten zaterdag wil gaan verrassen. "Hij zal verrast zijn, omdat ik de helft van de ploeg van de 2-0 nederlaag in Boekarest heb vervangen".

De Roemeen zei dat de terugkeer van Adriaan Mutu belangrijk is, maar dat de na een schorsing wegens dopinggebruik weer opgeroepen spits van Juventus niet de enige dreiging voor Oranje betekent. "Mutu is niet de redder van Roemenië, de hele ploeg vormt onze kracht."