Meerdink nuchter na zware blessure

In een eerste reactie heeft Martijn Meerdink nuchter gereageerd op zijn zware blessure. Hij verwacht dat de frustratie pas na de operatie zal komen.

Meerdink scheurde gisteren op de training van het Nederlands elftal zijn voorste kruisband van zijn rechterknie af. Meerdink, die voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal zat, ziet zijn verdere seizoen in rook opgaan. Het herstel van deze blessure duurt normaal gesproken zeven tot acht maanden.

Zelf wist hij nog precies wat er gebeurde: "Ik zette lichtjes af op Ruud van Nistelrooy en kwam eerst op mijn linkerbeen, en toen op mijn rechterbeen terecht. Ik hoorde direct knap. Ruud van Nistelrooy, Phillip Cocu en Henk Timmer hoorden het ook. Timmer stond tien meter verderop. Het was meteen over."

Terwijl het een zware klap is voor de aanvaller, is zijn reactie zeer nuchter: "Het is een zwarte bladzijde vandaag. Ik heb nog nooit zo'n blessure gehad. Na de operatie zal de frustratie wel komen. Over veertien dagen of zo word ik geopereerd."