Barça loopt uit ondanks gelijkspel

Ondanks het 1-1 gelijkspel zaterdagavond uit tegen de nummer laatst Numancia, is Barcelona toch weer uitgelopen in de strijd om de Spaanse titel. Real Madrid pakte de kans niet om tot vier punten van de Catalaanse club te komen, en verloor met 2-0 bij Deportivo La Coruña.

Tegen de nummer laatst van de Spaanse Primera Division had de ploeg van Frank Rijkaard weinig grip. De thuisploeg verdedigde prima, en net voor de rust kwamen ze zelfs op 1-0 door een treffer van Juanlu. Direct na de rust scoorde Rafael Márquez nog wel de gelijkmaker, maar verder kwam de Catalaanse club niet.

Real Madrid kwam tegen Deportivo al in de achtste minuut van de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Alberto Luque. Vijf minuten later deed de club zichzelf de das om toen Francisco Pavon in eigen doel scoorde. Trainer Vanderlei Luxemburgo raakte bovendien in de 27e minuut van de wedstrijd Zinedine Zidane kwijt, de Fransman moest door een blessure het veld verlaten.

Deportivo is thuis inmiddels dertien competitiewedstrijden ongeslagen tegen Real Madrid. De laatste uitzege van de Koninklijke op de Galiciërs dateert alweer van 1991.