T-Mobile ver van huis met kerst

Voor de wielrenners van T-Mobile komt de kerst ongelegen. Ver van huis zitten twee delen van de ploeg in trainingskamp.

In Zuid-Afrika zijn Ullrich, Klöden, Korff, Kessler en Pollack op trainingskamp. In Amerika, in Arizona, zijn Wesemann, Hiekmann, Schreck en Werner in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De voorbereiding verloopt in beide kampen goed, al was men natuurlijk wel graag thuis geweest voor de kerstdagen.

In Zuid-Afrika wordt in warme temperaturen voorbereid op het volgende seizoen. Met zeven uur per dag op de fiets werken Ullrich, Klöden en de rest hard aan de conditie en koershardheid. Toch vertelt Klöden dat kerst niet is vergeten: "We hebben decoraties en kaarsen gekocht. We zullen echter ook gewoon moeten trainen voordat we kunnen vieren. En een grote gebraden gans is minder aantrekkelijk in een temperatuur van 35 graden celsius, dan dat het thuis zou zijn."

Steffen Wesemann bereidt zich met zijn ploeggenoten in Arizona vooral voor op het voorseizoen met de klassiekers. Het trainingskamp is in een bergachtiger gebied gepland dan vooraf was gedacht. Ze profiteren daar nu gewoon van en hebben al een beklimming van 40 kilometer naar de top (op 2800 meter) van de Mount Lemmon afgelegd.

Ook daar wordt het kerstfeest niet vergeten vertelt Wesemann: "Kerst hoef je niet te missen in Arizona. Genoeg decoraties en kaarsen zijn hier te krijgen en zelfs kerstbomen, al zijn de meeste gemaakt van plastic."