Barrichello: "Auto moeilijk bestuurbaar"

Rubens Barrichello testte de afgelopen dagen de Ferrari met wat wijzigingen voor volgend seizoen op Jerez. Hij vraagt zich nu wel af of de regelwijzigingen van de FIA zo'n goed idee waren.

In 2005 zullen de auto's een flink deel van de downforce moeten inleveren door de nieuwe regels. Na twee dagen testen vraagt Barrichello zich af of het beoogde resultaat wordt behaald. Hij denk dat er een kans is dat de Formule 1 juist onveiliger wordt.

Barrichello vertelde: "Ik had vijf of zes rondjes nodig om aan de nieuwe set-up van de auto te wennen, die nu veel nerveuzer is. Het wordt lachen als we op een vieze baan moeten rijden met deze aerodynamica, want het zal moeilijk worden de auto onder controle te houden."

"Zelfs het inhalen, de reden waarom deze regels er zijn, zal nog steeds een probleem vormen. Als je een andere auto dicht volgt verlies je het kleine beetje downforce wat je nog hebt. Het zal een hele uitdaging binnen de normale uitdaging zijn, maar we gaan vooruit. Het team heeft al geweldig werk gedaan."