FIFA gunt WK voetballers rust

De uitvoerende commissie van de FIFA heeft besloten dat voetballers die aan het WK 2006 deelnemen een week rust toegeschoven krijgen. Dit omdat voetbalexperts dit adviseren.

Spelers zouden momenteel te veel wedstrijden moeten spelen, derhalve zou een extra week vrij voordat de voorbereiding op het toernooi begint een gunstige maatregel zijn. De FIFA heeft derhalve voorgesteld de week na afloop van de nationale competities, 15 tot 22 mei 2006, als rustpauze aan te merken. Spelers kunnen zodoende herstellen. Daarna zullen de gekwalificeerde nationale teams aan hun voorbereiding kunnen beginnen voor het toernooi in Duitsland dat op 9 juni aanvangt. De finales van de Champions League en de UEFA Cup zullen hierdoor een week vroeger plaatsvinden.

De FIFA merkt in haar verklaring verder onder meer op dat de prestaties van de topspelers op zowel het WK 2002 als Euro 2004 onder de algemene verwachting waren.

Ondertussen wensen de commissies van Technische Zaken en Ontwikkeling dat ook het aantal wedstrijden in de nationale competities wordt teruggeschroefd. Dit staat echter niet op de agenda.