Trulli per direct weg bij Renault

Nadat gisteren al bekend werd dat Jacques Villeneuve zou gaan testen voor Renault, is gisteren in de avond nog bekend gemaakt dat Jarno Trulli per direct is gestopt bij het Franse team.

Een woordvoerder van Trulli kon het volgende melden: "We hebben een afspraak gemaakt met Renault en ze zijn aan al onze voorwaarden tegemoet gekomen, we zijn er blij mee. Jarno en Renault hebben met ingang van zeven uur vanavond de contacten met elkaar verbroken. Desondanks wil Jarno Renault bedanken voor alle steun en het succes van de afgelopen jaren."

Hoewel iedereen al overtuigd is dat de Italiaan volgend jaar zijn diensten aan Toyota zal verlenen, werd hierop niet verder ingegaan door zijn woordvoerder. "We kunnen in ieder geval veel eerder dan we verwacht hadden beginnen aan de samenwerking met het nieuwe team."

Update
Trulli heeft ondertussen laten weten dat hij geen spijt heeft van zijn voortijdig vertrek bij Renault. "Het belangrijkste is dat ik deze maand al kan werken met mijn nieuwe team. Anders had ik moeten wachten tot november. Op deze manier spaar ik wat tijd uit."

Op dit moment wordt er zelfs gespeculeerd dat de Italiaan de mogelijkheid krijgt om zich bij zijn nieuwe werkgever voor te bereiden op het nieuwe seizoen. "Laten we zeggen dat ik me voorbereid op het nieuwe seizoen", aldus Trulli.

"Ik heb geen spijt en ik heb ook geen last van mijn geweten. Ik heb altijd alles gegeven en meer dan dat. Voor mij zeggen de goede resultaten van dit seizoen alles; de overwinning in Monaco en de poles in het vorstendom en op Spa. Ik ben ook de Renault-rijder met de meeste punten. Ik sta op de vierde plaats", besluit Jarno.

Flavio Briatore, de flamboyante teambaas van Renault, heeft duidelijk een andere visie: "Ik kan alleen op de informatie van de technici afgaan en die zeggen dat hij dezelfde auto had, maar niet zo goed presteerde als Fernando. We hebben met hem gepraat en konden hier geen reden voor vinden. Renault heeft daarom een zuiver geweten."