Roda JC keurt Koné opnieuw

De medische staf van Roda JC onderzoekt momenteel op geheime locatie de gezondheid van spits Arouna Koné, zo meldt de Limburgse zender L1.

Bij Koné zouden hartritmestoornissen zijn geconstateerd. Ajax voorzitter John Jaakke benadrukte in de pers nog eens dat tijdsnood niet aan de basis lag voor het mislukken van de transfer van Koné naar Ajax. Het aantrekken van de spits zou volgens de medische staf van Ajax een te groot risico zijn geweest. De transfer zou naar nu blijkt Roda een transfersom van 9 miljoen euro hebben opgeleverd.

Vandaag en morgen wordt Koné niettemin op een geheime plaats aan een eigen door Roda JC geinitieerd onderzoek onderworpen. Door de plaats geheim te houden hopen de Limburgers dat dit in alle rust kan gebeuren. Geruchten over hartritmestoornissen wilde de club vanwege privacyredenen en in afwachting van de resultaten van het eigen onderzoek niet bevestigen of ontkennen. Trainer Wiljan Vloet kon niet zeggen of na de uitkomst van het onderzoek Koné weer aan spelen toekomt.

Voor een videoverslag