Julich geblesseerd, Bartoli hersteld

Bobby Julich zal de Ronde van Zurich moeten missen vanwege een blessure. De net herstelde Michele Bartoli zal de vrijgekomen plek in de ploeg van CSC innemen.

Julich onderging afgelopen week een extra medische controle. Tijdens de Olympische tijdrit afgelopen woensdag had hij pijn in zijn hand. Bij de medische controle bleek er een tot dan onontdekte breuk in een botje in zijn hand te zitten. De breuk dateert nog van een valpartij uit de Tour de France.

Michele Bartoli heeft sinds de Tour de France de meeste wedstrijden links laten liggen. Hij was zwaar vermoeid en besloot uiteindelijk ook zijn plaats in de Olympische ploeg af te staan. Nu begint hij weer op conditie te komen en mag hij dus meteen aan de slag.

Bartoli vertelde: "Eerst kon ik nauwelijks een uur tot anderhalf uur fietsen, maar nu heb ik al de trainingen opgedreven. Maar ik moet realistisch zijn, en ook tegelijkertijd vooruit kijken. Het is een zwaar jaar geweest, zonder top resultaten. Maar toch ben ik blij dat de ploeg, na al deze tegenslagen in me blijft geloven."