Boete na omkoopgrap

De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond (RFEF)heeft bepaald dat de Argentijnse doelman German Mono Burgos een boete van 2000 Euro moet betalen omdat hij voor de grap de Uruguaanse aanvaller van Racing Santander, Mario Regueiro, had geprobeerd om te kopen.

Burgos, die na afgelopen seizoenen geen nieuw contract kreeg bij Atlético Madrid, belde in maart van dit jaar Regueiro op en vroeg hem of hij niet om te kopen was. De doelman had namelijk verschillende vrienden die speelden bij Celta da Vigo, dat toen in degradatienood verkeerde.

Het duel tussen Celta en Racing Santander op 21 maart eindigde in 4-4, waaronder 4 strafschoppen en ook nog 2 rode kaarten. Regueiro mocht al na 34 minuten het veld verlaten na 2 maal een gele kaart te hebben gekregen.Na de wedstrijd onthulde de Uruguyaan dat Burgos hem had geprobeerd om te kopen. Deze verdedigde zich en zei dat hij een grap had gemaakt.

De Spaanse bond accepteerde de uitleg van Burgos maar veroordeelde zijn actie wel, omdat er door de aandacht in de media de keeper het voetbal een slechte naam had bezorgd.