Auto rijdt in op peloton Elektrokoers

Het peleton heeft in de Ster Elektrokoers de koers geneutraliseerd nadat een auto op het peleton was ingereden.

De afgelopen dagen waren er al verschillende klachten gekomen van renners over gevaarlijke verkeerssituaties. Terwijl het peleton in achtervolging was op de Belg Preben van Hecke, reed er plotseling een auto op het peleton in. Steven de Jongh en de Belg Sebastien Rosseler waren de grootste slachtoffers, maar kwamen er met flink wat blauwe plekken en pijnlijke plekken nog gelukkig vanaf.

Michael Boogerd nam vanuit het peleton het initiatief om de koers te neutraliseren, ondanks dat Van Hecke nog voorop reed. Op de Cauberg pakte hij ook de overwinning, terwijl het peleton op grote achterstand binnenkwam. Servais Knaven en de Deen Jakob Piil waren voor het incident in de achtervolging en hadden geen idee van wat er achter hun zich afspeelde. Door de voorsprong op het peleton zou Knaven de leiderstrui pakken. Jury en ploegleiders overlegden echter over het bizarre klassement dat hierdoor zou ontstaan en besloten de rest van het deelnemersveld te klasseren als vierde op 4.10 van de winnaar. De Belg Tom Boonen behield daardoor de leiding in het algemeen klassement.

Organisator Huub Snoeks was ontgoocheld door het incident: "Het gevoel van onmacht overheerst, tegen idioterie is geen kruid gewassen. Wat moet je doen tegen iemand die vier stoptekens negeert? Ik geef de renners groot gelijk."