Jaguar test racestarts

Jaguar heeft een test op een recht stuk asfalt nabij het Engelse Santa Pod gehad om de problemen met het wegkomen van de startgrid op te lossen. Men verwacht dat de problemen nu opgelost zijn.

Tijdens de Grand Prix op Sepang had zowel Mark Webber als Christian Klien problemen met de start. Vooral voor Mark Webber waren de druiven zuur, omdat hij voor de eerste keer vanaf de tweede plek kon starten. Volgens Jaguar bleek het geen electronisch probleem te zijn, maar een probleem in de instellingen van de auto. In Bahrein verwacht men weer normaal te kunnen starten.

Directeur van Jaguar, David Pitchford, vertelde: "Om een Formule 1-wagen van de grid te lanceren, is een uitgekiende torsie-balans nodig. Teveel torsie en je wielen draaien door, te weinig torsie en de motor kan in problemen komen. De ingenieurs hebben in Maleisië veel tijd besteed aan het bepalen van de juiste torsiewaarden, maar besef wel dat zoveel factoren daarin een rol spelen."

Hij vervolgde: "Eigenlijk hebben we de hoeveelheid grip van de banden na de opwarmronde onderschat. De motor maakte daardoor bij de start te weinig toeren en toen tradt het mechanisme in werking dat voorkomt dat de wagen in dergelijke gevallen afslaat. Webber moest vervolgens de wagen resetten. Op dat moment heb je al een groot aantal plaatsen verloren. Dat was zeer teleurstellend voor ons. Het belangrijkste is dat we het probleem begrijpen en kunnen verhelpen voor toekomstige races. We hebben een dag met Bjorn Wirdheim getest op Santa Pod voor een beter begrip van alle variabelen. Zolang we leren, boeken we vooruitgang."