Van der Vaart uit kritiek

Rafael van der Vaart is niet van plan zijn kritiek terug te nemen. "Ik vind dat ik een mening mag hebben, ook al ben ik jong."

Van der Vaart was het zeker niet met Advocaat eens. "We hebben niet goed gespeeld, want als je goed speelt, win je van Schotland", zei hij voor de camera van RTL 5. Maar daar bleef het niet bij. Van der Vaart was ook uiterst ontevreden over zijn plaats op de bank. "Het was afgelopen week nieuw voor mij dat internationals hun plaats in Oranje op de training moeten verdienen", zei hij op cynische toon in het AD.

"Ik zat in de meeste partijtjes bij de hesjes. Dat betekende dus dat ik zou spelen tegen Schotland. Maar toen de opstelling bekend werd gemaakt, zat ik er ineens niet bij. Ik dacht er het mijne van. Helemaal toen ik las dat ik niet goed getraind zou hebben. Daar ben ik het niet mee eens." Van der Vaart vond wel dat hij meer had kunnen scoren tijdens de training, maar in de kansrijke situaties had hij de bal afgespeeld naar een ploeggenoot die er op dat moment beter voor stond. "Zo hoort het toch?"

Als het aan de Ajacied ligt wordt er morgen net zo gespeeld als dat in de tweede helft op zaterdag gebeurde, al ziet hij dan zichzelf samen met Wesley Sneijder centraal op het middenveld, ten kostte van Davids en Seedorf.