Frentzen naar IRL?

Ex Sauber coureur Heinz-Harald Frentzen is in verband gebracht met een overstap naar de Amerikaanse IRL

Heinz-Harald Frentzen werd aan het einde van het seizoen op straat gezet door het Sauber Team. Ondanks de hoge leeftijd van de Duitser werd zijn naam onmiddelijk in verband gebracht met de teams van Jaguar en Jordan, ook de overstap naar de DTM werd genoemd.

Maar nu wordt Frentzen ook genoemd als mogelijk coureur in de Amerikaanse IRL-series voor 2004. Het gerucht gaat dat Frentzen in gesprek zou zijn met het team van Eddie Cheever voor een stoeltje in 2004. Frentzen zegt het zelf als volgt:"Ik kan me goed een overstap naar de VS voorstellen. Als een gepassioneerd coureur trekt mij alle soorten races aan, zelfs op een oval."

Leuk Detail van de mogelijke overgang is dat Frentzen gesponsord wordt door Red Bull. Bij Sauber werd de Duitser ook door Red Bull gesteund, maar ook het team van Cheever heeft de rode stier ook op de bolide staan. Dit zou in het voordeel van Red Bull kunnen werken. Frentzen is een algemeen gerespecteerd en bekend coureur, en dat zou goed van pas kunnen komen voor de promotie van de energiedrank. Red Bull is van plan om haar marktaandeel in de VS te vergroten.