[Vooruitblik] Feyenoord - Newcastle United

13 november, in de Kuip
FEYENOORD - Newcastle United

Woensdag 13 november staat in de Kuip - het stadion van Feyenoord - de wedstrijd Feyenoord - Newcastle United te wachten. Het is de laatste poulewedstrijd in Ronde A. Feyenoord staat op dit moment 4de in poule E, met 5 punten. 3de staat Newcastle met 6, 2de Dinamo Kiev met 7 punten en 1ste staat Juventus met 10 punten. Feyenoord moet dus winnen om nog een kans te maken op de 2de ronde, terwijl Newcastle ook minimaal moet gelijkspelen om nog een kans te maken. Een belangrijke wedstrijd dus. Aan verlies of gelijkspel heeft Feyenoord niks. Dan zouden ze nog steeds 4de en laatste eindigen. Bij winst is een plek in de UEFA Cup zeker, maar Feyenoord is afhankelijk van Dinamo Kiev - Juventus of ze door gaan of niet.

Bij Feyenoord zijn enkele mensen licht geblesseerd. Trainer Bert van Marwijk weet nog altijd niet of Kalou, Bosvelt en Zoetebier, 3 belangrijke spelers, mee kunnen doen. Kalou heeft zijn vinger gebroken, en het is maar zeer de vraag of hij wel mee kan spelen. Bosvelt zou vandaag weer gaan trainen, om te kijken hoe het ging. Zoetebier is ook nog niet zeker, de keeper heeft last van een kniepeesblessure. Ook Ono (geschorst) en van Hooijdonk (geblesseerd) kunnen niet meespelen woensdagavond. Van Marwijk mist dus zeker 2 dragende spelers, en in het ergste geval 5 belangrijke spelers.

Newcastle United mist de belangrijke speler Robert. De Franse vleugelaanvaller kreeg op de training een elleboog in het gezicht, en kan niet meespelen.

De vorige wedstrijd tegen Newcastle United werd knap gewonnen door Feyenoord met 1 - 0.

Verwachte opstelling Feyenoord

Zoetebier; Song, van Wonderen, de Haan, Rzasa; Emerton, Bosvelt, Paauwe, Lurling; Buffel, Bombarda

Dit zijn de mogelijke scenario's :

Feyenoord wint Kiev verliest F'noord + Juve Kiev Newcastle
Feyenoord wint Kiev gelijk Kiev + Juve Feyenoord Newcastle
Feyenoord wint Kiev wint Kiev + Juve Feyenoord Newcastle

Feyenoord gelijk Kiev verliest Kiev + Juve Newcastle Feyenoord
Feyenoord gelijk Kiev gelijk Kiev + Juve Newcastle Feyenoord
Feyenoord gelijk Kiev wint Kiev + Juve Newcastle Feyenoord

Feyenoord verliest Kiev verliest Newcastle + Juve Kiev Feyenoord
Feyenoord verliest Kiev gelijk Newcastle + Juve Kiev Feyenoord
Feyenoord verliest Kiev wint Kiev + Juve Newcastle Feyenoord