FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 november 2002

Jongste sluipschutter doodde het meest

Blizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 17-jarige John Lee Malvo die samen met John Allen Muhammed is aangehouden als verdachte van de sluipschuttermoorden in de Verenigde Staten blijkt de meeste moorden te hebben gepleegd. Eerder al legde het tweetal de gebruikte methode uit.

De politie concludeerde dit op basis van getuigenverklaringen en ander bewijsmateriaal. Malvo zou steeds vanuit de achterbak van de Chevrolet Caprice hebben geschoten.

Alleen de vingerafdrukken van de jonge verdachte werden gevonden op het geweer dat werd gebruikt en ook werd zijn DNA-materiaal gevonden op de plekken waar de schutter de schoten niet loste vanuit de moordmachine op wielen.

Volgens de Washington Post heeft Malvo bekend ten minste drie van de dertien moorden te hebben gepleegd. Zo heeft Malvo onder andere de FBI-analist Linda Franklin doodgeschoten op 14 oktober.

Muhammed (41) fungeerde als uitkijk en chauffeur. Volgens de rechercheur was dit logisch als je kijkt naar hun relatie. Dit betreft een oudere man, die zijn protégé trainde. De achterbak waarin het gat dat was geboord om door te schieten was bovendien niet erg ruim. Malvo is kleiner dan Muhammed. Voor hem was de achterbak groot genoeg.

Minardi ontkent deal met Cosworth

De FIA beweerde vorige week dat Minardi eind november gebruik zal maken van een Cosworth V10 maar Minardi ontkent dit nu ten stelligste. In de test die verreden wordt in de oude PS01 zal een European V10 liggen ipv van een Cosworth V10.

Minardi blijft volhouden dat er nog geen overeenkomst is tussen het team en motorleverancier Cosworth. Het grappige is wel dat Minardi niet ontkent dat er een Cosworth V10 achterin ligt, maar die heeft dan wel de naam European V10. Dit is dus een geevolueerde Cosworth V10 uit 1998.

SBS peiling: SP blijft het zeer goed doen

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als er nu kamerverkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de SP van 9 naar 22 zetels zijn gestegen. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond hield in opdracht van het SBS6 programma de 'Stem van Nederland'.

Naast de SP zou ook de VVD flink vooruit gaan en met 7 zetels stijgen naar 31 zetels. De PvdA zou 2 zetels gestegen zijn naar 25. Het CDA zou slechts één zetel winst hebben gehad en op 44 zetels uitgekomen zijn.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 44 (+1)
Lijst Pim Fortuyn ---> 6 (-20)
VVD ---> 31 (+7)
PvdA ---> 25 (+2)
D66 ---> 6 (-1)
GroenLinks ---> 10 (-)
SP ---> 22 (+13)
ChristenUnie ---> 3 (-1)
SGP ---> 3 (+1)
Leefbaar Nederland ---> 1 (-1)

De peiling is van 8 tot en met 10 november gehouden onder meer dan 2000 mensen.

Heinsbroek toch bedreigd

Ex-minister Heinsbroek van Economische Zaken is wel degelijk bedreigd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken beweerde eerder dat dit niet het geval was geweest, maar komt daar nu op terug.

Heinsbroek ontving twee kogelbrieven, die medio september besproken zijn in de uitgebreide veiligheidsanalyses uitgevoerd door de Technische Evaluatiecommissie (TEC). Verder is de veiligheidssituatie van Heinsbroek tussen juli en oktober vijf keer onderzocht. Deze analyses hebben nooit gewezen op echte dreiging, waardoor in principe geen reden was voor persoonsbeveiliging

Ondanks het ontbreken van een reële dreiging voor Heinsbroek werden door minister Remkes van Binnenlandse Zaken wel aanvullende voorzieningen getroffen. Deze kwamen bovenop de gewone veiligheidsmaatregelen die gelden voor alle ministers, aldus het departement vandaag.

Heinsbroek beklaagde zich van de week over het gebrek aan beveiliging dat hij heeft gekregen tijdens zijn LPF-ministerschap.

Harde kritiek Rosenmöller op Marijnissen

Delfosso had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Marijnissen heeft de LPF met fluwelen handschoenen aangepakt. Dat was een kwestie van politieke strategie. Ik vind het opportunistisch. Daar hebben we politiek en persoonlijk de tol voor betaald", zei Rosenmöller maandag tijdens de presentatie van het verkiezingsmanifest van de partij maandag. Rosenmöller vindt dat Marijnissen niet echt in debat is geweest met LPF'ers Herben en Wijnschenk.

Daarnaast vindt hij ook dat de SP 'totaal afwezig' is geweest toen GroenLinks samen met de PvdA probeerde de bezuinigingen op de gesubsidieerde Melkertbanen ongedaan te maken. Ook verwijt hij de SP ervan op milieugebied vrijwel niks meer te doen.

In het manifest, dat dus vandaag is gepresenteerd, heeft GroenLinks een aantal standpunten, vooral met betrekking tot veiligheid en integratie, aangescherpt. Rosenmöller wil een grotere nadruk leggen op de bestrijding van criminaliteit. De oplossingscijfers moeten volgens hem omhoog.

[Vooruitblik] Feyenoord - Newcastle United

13 november, in de Kuip
FEYENOORD - Newcastle United

Woensdag 13 november staat in de Kuip - het stadion van Feyenoord - de wedstrijd Feyenoord - Newcastle United te wachten. Het is de laatste poulewedstrijd in Ronde A. Feyenoord staat op dit moment 4de in poule E, met 5 punten. 3de staat Newcastle met 6, 2de Dinamo Kiev met 7 punten en 1ste staat Juventus met 10 punten. Feyenoord moet dus winnen om nog een kans te maken op de 2de ronde, terwijl Newcastle ook minimaal moet gelijkspelen om nog een kans te maken. Een belangrijke wedstrijd dus. Aan verlies of gelijkspel heeft Feyenoord niks. Dan zouden ze nog steeds 4de en laatste eindigen. Bij winst is een plek in de UEFA Cup zeker, maar Feyenoord is afhankelijk van Dinamo Kiev - Juventus of ze door gaan of niet.

Bij Feyenoord zijn enkele mensen licht geblesseerd. Trainer Bert van Marwijk weet nog altijd niet of Kalou, Bosvelt en Zoetebier, 3 belangrijke spelers, mee kunnen doen. Kalou heeft zijn vinger gebroken, en het is maar zeer de vraag of hij wel mee kan spelen. Bosvelt zou vandaag weer gaan trainen, om te kijken hoe het ging. Zoetebier is ook nog niet zeker, de keeper heeft last van een kniepeesblessure. Ook Ono (geschorst) en van Hooijdonk (geblesseerd) kunnen niet meespelen woensdagavond. Van Marwijk mist dus zeker 2 dragende spelers, en in het ergste geval 5 belangrijke spelers.

Newcastle United mist de belangrijke speler Robert. De Franse vleugelaanvaller kreeg op de training een elleboog in het gezicht, en kan niet meespelen.

De vorige wedstrijd tegen Newcastle United werd knap gewonnen door Feyenoord met 1 - 0.

Verwachte opstelling Feyenoord

Zoetebier; Song, van Wonderen, de Haan, Rzasa; Emerton, Bosvelt, Paauwe, Lurling; Buffel, Bombarda

Dit zijn de mogelijke scenario's :

Feyenoord wint Kiev verliest F'noord + Juve Kiev Newcastle
Feyenoord wint Kiev gelijk Kiev + Juve Feyenoord Newcastle
Feyenoord wint Kiev wint Kiev + Juve Feyenoord Newcastle

Feyenoord gelijk Kiev verliest Kiev + Juve Newcastle Feyenoord
Feyenoord gelijk Kiev gelijk Kiev + Juve Newcastle Feyenoord
Feyenoord gelijk Kiev wint Kiev + Juve Newcastle Feyenoord

Feyenoord verliest Kiev verliest Newcastle + Juve Kiev Feyenoord
Feyenoord verliest Kiev gelijk Newcastle + Juve Kiev Feyenoord
Feyenoord verliest Kiev wint Kiev + Juve Newcastle Feyenoord

Jordan op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar het is nu definitief: Deutsche Post heeft de samenwerking met Jordan beëindigd. Hierdoor kan het team van Eddie Jordan op zoek gaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Dit is een tweede domper na het verliezen van de Honda motoren.

Tot voor kort bleef het team zeggen dat DP aan het team verbonden zou blijven als sponsor. Vandaag werd dus deze melding als verrassing de wereld ingestuurd.

Met het verliezen van DP als sponsor zijn ze ook direct de sponsoring van dochterbedrijven DHL en Danzas kwijt.

"Deutsche Post World Net, en haar andere merken DHL en Danzas, zijn hele goede sponsors geweest en hebben veel bijgedragen tot de ontwikkeling van het team de voorbije jaren", aldus Eddie Jordan. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat ze hun F1-sponsoring stopzetten, maar ik wil hen toch bedanken voor hun steun."

Het was geen verrassing, dus Jordan was al en tijdje op de hoogte van de (financiële) gevolgen van deze beslissing. Daarom is het team al een tijdje aan het zoeken naar nieuwe sponsors.

"We wisten al een tijdje dat Deutsche Post haar sponsoring zou stopzetten en zoals je kan verwachten zijn we dus al een tijdje op zoek naar nieuwe sponsors. Ons team heeft een goede geschiedenis als het op commerciële deals aankomt. Hoewel we niet meteen ons beste seizoen achter de rug hebben, geeft onze zesde plaats in het kampioenschap toch aan dat we zelf in moeilijke tijden tot mooie dingen in staat zijn. Onze overeenkomst met Ford Europa, Cosworth Racing en het ontwerp van onze nieuwe wagen geven ons echter vele redenen om de toekomst toch positief tegemoet te zien."

De nieuwe sponsor en rijders zullen overigens pas volgend jaar bekend worden gemaakt. Het vertrek van DP kan ook een terugkeer van Irvine mogelijk maken overigens. Dit zou samen kunnen vallen met een hernieuwde sponsordeal met Benson & Hedges.

Doden door zware stormen in VS

De zware stormen in de Verenigde Staten van afgelopen weekend hebben zeker 26 mensen het leven gekost. Tientallen mensen zijn gewond geraakt. Het exacte aantal is nog niet bekend omdat er mogelijk nog mensen vastzitten onder het puin.

De stormen trokken door het midden van de VS, van de staat Alabama tot aan Ohio. In het gebied zijn talloze huizen, gebouwen, kerken en scholen ingestort. In sommige streken bereikte de storm de kracht van een tornado.

In de staat Tennessee kwamen zeker twaalf mensen om het leven door het natuurgeweld. In Ohio staat het dodenaantal op vijf. Weerkundigen melden dat dit de zwaarste storm in jaren was en dat hij de komende dagen richting het oosten zal trekken.

Tim van Idols brengt single uit

BigMac MartinSlijper had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze keer niet zonder begeleiding, maar met scheurende gitaren. Zo zou Sid dat gewild hebben. Niet in een stoere rock-outfit, maar in een Hawaï-shirt en korte broek brengt hij, 15 jaar oud, zijn eerste single uit.

Iedereen had het al over hem: Tim. 1.4 miljoen kijkers zagen hem in de eerste aflevering van Idols, hoe hij zijn Sid Vicious-uitvoering van 'I did it my way' ten gehore bracht. De dagen erna was er nog veel van hem te horen op tv, radio en internet.

Binnen 2 weken komt zijn single uit. De finale van Idols is op zaterdag 8 maart volgend jaar.

Op de Idols site kun je zijn optreden bekijken als je het gemist hebt

20 jaar voor beestachtige moord

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag de 30-jarige R.B veroordeeld tot 20 jaar celstraf, wegens de moord op zijn zus Widya Bierdja en haar 13-jarige dochter Ragnie Bhaggoe.

De uitspraak is twee jaar meer dan de eis van de officier van Jusititie twee weken geleden, die 18 jaar genoeg vond.

De rechtbank kwam tot de hogere straf vanwege de weerzinwekkende, beestachtige, daad van de moordenaar; de in Suriname geboren B. stak zijn zus en nichtje eerst met een kruiskopschroevendraaier in het hoofd. Toen de slachtoffers nog bewogen, sneed hij met een vleesmes hun luchtpijpen door.

Het motief voor de moord is onduidelijk. B. zou mogelijk zijn ex-zwager hebben willen vermoorden, maar bij diens afwezigheid zijn woede hebben gekoeld op de slachtoffers. De dader had een financieel conflict met de ex-man van zijn zus. Die zou hem in de tijd dat hij illegaal in Nederland verbleef hebben gebruikt als een soort slaaf.

Den Helder: Veel wapens bij preventieve fouillering

Een grote preventieve fouillering van de politie in het uitgaansgebied van Den Helder (rond de Koningstraat) heeft een scala aan wapentuig opgeleverd. Het gebied werd helemaal afgezet, waarna alle in- en uitgaande mensen werden gefouilleerd.

De opbrengst van de actie: twee busjes traangas, één boksbeugel, twee ploertendoders, een replica van een pistool, een vleesmes, twee uitklapbare messen, een wapenstok en een busje pepperspray. Ook werden drie mensen opgepakt wegens verzet tegen de controle; één wegens vernieling; één wegens belediging en twee wegens drugsbezit. Tevens werd een beschonken automobilist betrapt. In totaal werden zestien aanhoudingen verricht.

Sinds 20 september mag de politie preventief fouilleren in Den Helder. Dat eindigt overigens weer begin volgend jaar. Burgemeester Staatsen vindt dat preventief fouilleren niet te lang mag duren: ''Het is een heel zwaar middel, dat de integriteit van mensen aantast''.

EU: "On-line racisme strafbaar"

De EU heeft een aanvulling op de European Cybercrime Convention aangenomen waarin racisme strafbaar wordt gesteld. Diverse landen buiten Europa, zoals Amerika en Canada, krijgen ook de mogelijkheid de conventie te ondertekenen.
In Amerika zijn racistische sites nog beschermd door de wet van vrijheid van meningsuiting.

Strafbaar is dan:
- het doen van racistische of discriminerende uitlatingen
- het plaatsen van links naar racistische content
- het ontkennen van misdaden tegen de menselijkheid


Sommige landen hadden al wetten die deze dingen verboden. Nu is dat echter dus ook via een Europese wet waarbij alle landen worden betrokken geregeld.

In januari wordt definitief beslist over de wet.

Nieuw Nederland doet niet mee

Jan Nagel trekt zijn partij Nieuw Nederland uit de verkiezingsstrijd terug. De nieuwe partij zou te weinig kans op voldoende zetels hebben. Dat maakte oprichter Nagel vandaag bekend.

Nagel, die ook mede-oprichter van Leefbaar Nederland is, wilde met Nieuw Nederland voorkomen dat de zetels van de LPF en LN naar de partijen zouden gaan waar ze voor 15 mei ook al waren.

Eerder trok ook ex-minister Heinsbroek zijn Lijst Nieuwe Politiek terug. Hij kon naar eigen zeggen te weinig mensen met de juiste capaciteiten voor de politiek vinden.

Zanger Bobby Brown aangehouden

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De echtgenoot van Whitney Houston, de 33-jarige zanger Bobby Brown, is afgelopen donderdag gearresteerd in de Amerikaanse stad Atlanta.

Brown wordt verdacht van illegaal bezit van softdrugs, te hard rijden, onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs.

Vooral in de jaren tachtig en begin negentig was Bobby Brown succesvol in de platenwereld. Hij scoorde hits als "My Perogative", "On Our Own" en "Two Can Play That Game". Als 14-jarige scoorde hij al met de jongensgroep New Edition met de single "Candy Girl".

Eén Helmondse wietkweker levert spullen in

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maar één hennepkweker heeft dit weekend kweekspullen naar een container gebracht die de gemeente speciaal voor dit doel had neergezet. Helmond wil namelijk de naar schatting enkele honderden illegale kwekers vrijwillig bewegen hun bezigheden te staken.

De ene kweker die zaterdag zijn spullen naar de container bracht werd opgewacht door diverse cameraploegen. Bij het zien van die cameramensen dumpte hij snel een paar zakken en maakte dat hij wegkwam. In de zakken zat voedingsstof, een kapotte koolstoffilter, bakken en onderdelen van het irrigatiesysteem. De belangrijkste benodigdheden, zoals lampen of planten, leverde hij niet in.

De gemeente had wel iets meer aanloop verwacht, maar ook geen stormloop: ''Want dat zou betekenen dat het probleem nog veel groter is dan we dachten'', aldus een woordvoerder.

Aanstaande zaterdag kunnen hennepkwekers die hun spullen alsnog kwijt willen nogmaals terecht bij een container. Daarna zal keihard jacht worden gemaakt op illegale kwekerijen. Huurders die hun woning gebruiken voor het kweken van hennep riskeren dan bovendien uitgezet te worden.

Winst voor Vodafone

Analisten zijn zeer tevreden met winstcijfers van telecombedrijf Vodafone. Over het afgelopen half jaar heeft het bedrijf een nettowinst geboekt van 139 miljoen euro. Dit is een stijging van 153 procent.

De forse winststijging komt vooral doordat Vodafone zich meer is gaan richten op de abonnees. Hierdoor steeg het aantal klanten met een vast abonnement met 13 procent naar 1,2 miljoen. Het aantal prepaid-klanten nam iets af. De omzet is nu 748 miljoen euro. Ook dit is een stijging van 13 procent.

In september bedroeg het aantal Vodafone-gebruikers ruim 3,2 miljoen. Dat is gelijk aan een marktaandeel van 27 procent.

Eminem scoort op het witte doek

De Amerikaanse rapper Eminem kan niet alleen rappen, zo blijkt. Onlangs ging zijn debuutfilm, 8 Mile, in Amerika in première en niet zonder succes.

Het openingsweekend was goed voor een omzet van 54,5 miljoen dollar, zo meldt de filmstudio. En niet alleen (muziek)fans van de rapper en het grote publiek waarderen de film. Ook de pers is enthousiast.

In deze semi-autobiografische film speelt Eminem 'Jimmy' die samen met zijn moeder in een caravanpark woont. Zijn muziek is zijn leven en dus probeert hij, als blanke rapper, door te breken in de muziekwereld.

Koning Albert breekt enkel bij motorongeluk

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische koning Albert heeft bij een motorongeluk een enkelbreuk opgelopen. Het ongeluk gebeurde in het Zuid-Franse Châteauneuf-de-Grasse, niet ver van zijn buitenverblijf. Hoe het ongeluk precies gebeurde, kon een woordvoerder van het Paleis van Laken niet zeggen.

De Belgische vorst kan door het ongeluk vandaag de herdenkingsplechtigheid van de Eerste Wereldoorlog niet bijwonen. Prinses Astrid, zijn dochter, zal de koning bij deze plechtigheid vervangen.

Willibrordvertaling bijbel vanaf zondag online

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 10 november (Willibrordzondag) is de volledige Willibrordvertaling van de bijbel te vinden op internet. De online-vertaling is te vinden op www.willibrordbijbel.nl.

De bijbel is online gezet door Katholiek Nederland en de site wordt verzorgd door de internetafdeling van de KRO en de Katholieke Bijbel Stichting.

De online bijbel is uitgerust met een aantal functies:
1) zoekfuncties op bijbelboek, hoofdstuk, vers, perikoop(titel) en trefwoord
2) printmogelijkheid van een hoofdstuk of perikoop
3) een 'highlight-tour': een selectie van beroemde bijbelteksten
4) een bijbelleesrooster met een lezing voor elke dag van het jaar
5) de mogelijkheid om eigen aantekeningen bij de bijbeltekst te maken en te bewaren


Er is wel een uitgebreide zoekmogelijkheid aanwezig om te zoeken op onder andere bijbelboek, hoofdstuk, vers en trefwoord. Op de site is tevens een Tekst van de Dag beschikbaar, evenals een mogelijkheid om persoonlijke aantekeningen in een bepaald deel van de bijbel op te slaan.

Directeur Philippe van Heusden van de KBS, uitgever van de Willibrordbijbel, hoopt met dit project jonge lezers een eigentijdse toegang te geven tot de bijbel.

Familievideo Castro verkocht aan tv-station

Schatdoosje en Blizz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een videoband, waarop het huiselijke leven van de bekendste familie Castro van Cuba te zien is, is in Miami (VS) aan een lokaal tv-station verkocht. Zondag heeft de El Nuevo Herald uit Miami dit bekendgemaakt. Dit zou de eerste openbaar geworden videoband die bij de Castro's thuis "in de bunker" is gemaakt.

Een maand geleden trok een ex-schoondochter van de Cubaanse heerser Fidel Castro, Dachel Torralba, naar de VS. Ze heeft de band verkocht aan het station Canal23/Univisión. De directeur van de omroep, Luis Fernández Rocha, is razend enthousiast maar wilde niet mededelen hoeveel hij voor de band betaald heeft.

Een naar Florida gevluchte ex-medewerker van de Cubaanse geheime dienst 'Otto' meent dat het verlies van de videoband grote ongerustheid heeft veroorzaakt in Havana. De band toont het vooralsnog verhulde privé-leven van Castro en zijn kinderen en kleinkinderen.

Otto stelt dat de vrouw van Castro, Dalia Soto, de familie "enorm domineert". Zij poogt iedereen, inclusief reeds gescheiden partners van haar kinderen, in "de bunker" van de familie in Santa Fe, vlak ten westen van Havana, vast te houden.

Toch zijn drie voormalige partners van zoons van Castro naar het buitenland uitgeweken. De andere twee, Liset Ulloa en Idalmis Menéndez wonen in Madrid. Zij waren getrouwd met respectievelijk Antonio en Alex Castro. Dachel Torralba is, na Liset Ulloa, met Antonio getrouwd geweest.

Respect voor ouders nekt moslim-homo's

Omdat moslims (te) veel respect hebben voor hun ouders, durven homofiele moslims niet uit te komen voor hun geaardheid. Dit zegt journalist Imad el Kaka in zijn boek over moslimhomofilie Mijn geloof en mijn geluk. Islamitische meiden en jongens over hun homoseksuele gevoelens, dat hij samen schreef met journaliste Hatice Kursun, en waarover zondag in Amsterdam gedebatteerd werd. De eerste generatie moslims in Nederland en West-Europa ontkennen alle homoseksualiteit in eigen kring. ,,Dat komt bij ons niet voor.'' Als reactie daarop vluchten veel moslimhomo's in een huwelijk, zei el Kaka.

Volgens el Kaka durven maar weinig islamitische homo's hun ouders en de samenleving te trotseren. De veel gehoorde uitspraak in moslimkringen 'Ik houd meer van mijn ouders dan van mezelf' is daarbij typerend voor de moslimgemeenschap. El Kaka: ''moslimhomo's zijn bang dat hun ouders spijt zullen krijgen dat ze naar het Westen zijn gekomen, als ze zouden horen dat hun kind homoseksueel of lesbisch is. De eerste generatie moslims beschouwen alle seksuele vrijheid in het Westen als slecht. Homoseksualiteit is daarvan het voorbeeld bij uitstek''.

De homo-emancipatie in de moslimwereld komt daardoor niet van de grond. Bovendien maken imams weinig gebruik van hun verantwoordelijkheid om hier leiding aan te geven. ''Homoseksuele of lesbische jongeren van islamitische afkomst verdienen het niet om als melaatse te worden beschouwd'', zei El Kaka, zelf overigens heteroseksueel.

Internet is echter een uitkomst voor homofiele moslims. El Kaka noemt het zelfs een zegen'. Door onderlinge contacten krijgen moslimhomo's steun. Vaak chatten ze via een eigen website of een chatkanaal. Dit kan anoniem.

Spijkenisse: Dreigende familie gaat verhuizen

De familieleden van één van de Surinaamse verdachten van een dodelijke schietpartij in een supermarkt in Spijkenisse, die de ouders van het 20-jarige slachtoffer bedreigen, vertrekken voorgoed uit Spijkenisse zo meldt de Telegraaf. De ouders van de doodgeschoten Leon Notenboom werden onlangs ernstig bedreigd door gezinsleden van de verdachte Jerrel T. (40). Daarbij trok één lid van de familie zelfs een mes en konden Leons ouders zich ternauwernood het vege lijf redden.

Burgemeester J. Broekhuis van Spijkenisse, die zich al lange tijd persoonlijk met de zaak bemoeit, zegt dat die situatie zich niet meer zal herhalen: ''De Surinamers zullen het niet in hun hoofd halen om deze mensen opnieuw iets aan te doen. Er wordt momenteel op hen gelet. Bovendien beschikt de familie T. inmiddels over de sleutel van een nieuw onderkomen buiten Spijkenisse en staan zij op het punt om te verhuizen. Ze hebben inmiddels zelf ook in de gaten dat deze situatie onhoudbaar is.''

Ook omwonenden van de familie Notenboom zijn zeer ingenomen met het aanstaande vertrek van de familie T.


RTV Rijnmond zond dit weekend nog een nieuwsitem over het gebeuren uit. Dat is terug te vinden in video en audio via de site van Rijnmond. (Rechts, onderaan de blauwe balk)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.