Next-gen consoles verboden in Britse gevangenis

Gevangenen van de Rye Hill-gevangenis, in de buurt van het plaatsje Rugby, is het verder verboden nog gebruik te maken van de Playstation 3 en andere consoles met draadloze mogelijkheden. Dit omdat de angst bestaat dat door de draadloze mogelijkheden van de console communicatie met de buitenwereld mogelijk is, waardoor criminelen contact kunnen zoeken met buitenaf, aldus de minister van Justitie, die beweert dat het bezit van een PS3 "nooit toegelaten is geweest" in Rye Hill.

In een officiële verklaring aan IncGamers wist men het volgende te vertellen: " Het is voor zowel Engelse als Ierse gevangenen nooit toegestaan geweest dat men gebruik mocht maken van apparaten met wireless-technologie."

"Een aantal jaar geleden is het besluit genomen dat de toenmalige 'current-gen consoles geweerd moesten worden omdat de mogelijkheid radiosignalen te verzenden of te ontvangen een integraal onderdeel is van de apparaten. Toekomstige gameconsoles zullen dus ook geband worden. Dit is van toepassing op de Xbox360, PS3 en Nintendo DS."

Volgens een woordvoerder van G4S, de firma die Rye Hill bewaakt, hadden gevangenen alleen toegang tot 'oudere' consoles als de Playstation 1 en 2.